Steak z hovězí svíčkové s omáčkou ze zeleného pepře

Suroviny pro 4 osoby

  • 3 lžíce drceného zeleného pepře
  • 4 x 250 g  Steak z hovězí svíčkové
  • Sůl
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 200 ml  konaku
  • 200 ml silného hovězího vývaru
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • 150 g nesoleného másla , nakrájené na malé kousky

Pepř vložte do mělké mísy a steaky v něm obalte tak , aby byly pepřem rovnoměrně pokryty . Potom steaky ještě osolíme .

Ve velké pánvi  rozehřejeme přepuštěné máslo , položte na něj steaky a opečte je na prudkém ohni .Steaky vyjměte z pánve a udržujte je v teple .

Do horké pánve nalijte konak , potom přilijte vývar a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu .

Vmíchejte smetanu a nechte povařit , až omáčka hustá tak, že se udrží na spodní části lžíce .  Nakonec do omáčky postupně vmíchejte kousky másla , aby zhoustla ,a trochu  osolíme . Omáčkou polijte  steaky  a podáváme s grilovanými bramborami .