Suroviny pro 4 osoby
- 3 lžíce drceného zeleného pepře
- 4 x 250 g Steak z hovězí svíčkové
- Sůl
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 200 ml konaku
- 200 ml silného hovězího vývaru
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 150 g nesoleného másla , nakrájené na malé kousky
Pepř vložte do mělké mísy a steaky v něm obalte tak , aby byly pepřem rovnoměrně pokryty . Potom steaky ještě osolíme .
Ve velké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo , položte na něj steaky a opečte je na prudkém ohni .Steaky vyjměte z pánve a udržujte je v teple .
Do horké pánve nalijte konak , potom přilijte vývar a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu .
Vmíchejte smetanu a nechte povařit , až omáčka hustá tak, že se udrží na spodní části lžíce . Nakonec do omáčky postupně vmíchejte kousky másla , aby zhoustla ,a trochu osolíme . Omáčkou polijte steaky a podáváme s grilovanými bramborami .