Recepty

Pečené vepřové koleno na černém pivě

Pečené vepřové koleno na černém pivě

Suroviny 2 vepřová kolena zadní 15 stroužků česneku 5 cibulí 8 lžic plnotučné hořčice mletá sladká  paprika nové koření, pepř celý  kmín, bobkový list sůl Vepřové koleno na kůži nakrojíme a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme papriku, kmín a potřeme hořčicí. Zasypeme hrubě nakrájenou cibulí, přidáme česnek, bobkový list, celý pepř  a podlejeme vývarem. Přidáme […]

Palačinky s lesním ovocem a šlehačkou

Suroviny 0,5 litru  polotučného mléka 3 vejce 250 g hladké mouky špetku soli lžičku citronové kůry lžičku vanilkového cukru Do misky vložíme vejce a špetku soli. Z vlažného mléka, polohrubé mouky a rozpuštěného másla si umícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj naběračkou těsto a vzniklé palačinky smažíme dozlatova po obou […]
Palačinky s lesním ovocem a  šlehačkou
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou

Suroviny 250 g máslo 4 ks žloutky 1 lžička bílého rozdrceného pepře 2 lžíce bílý vinný ocet 2 lžíce vody čerstvě vymačkaná štáva z půlky citronu špetka mleté chilli 1 kg zelený chřest V rendlíku přivedeme k varu vodu s octem a drceným pepřem. Snížíme plamen a tekutinu zredukujeme přibližně o jednu třetinu. Sundáme z […]

Tatarák z pravé svíčkové

Suroviny  pro 4 osoby 400g Hovězí svíčková 2 ks vejce 1 ks větší cibule 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička worcesterské omáčky 1 lžička mleté červené papriky 1 lžička mletého pepře 1 lžička mletého kmínu 1 lžička soli Maso  naškrábeme nožem  přidáme všechny suroviny a  dobře promícháme  a dáme vychladit . K masu podáváme topinky […]
Tatarák z pravé svíčkové
Rib – eye  (vysoký roštenec) s  omáčkou  ze šneků

Rib – eye (vysoký roštenec) s omáčkou ze šneků

Suroviny pro 4 osoby : 4 x 250 g  steaků z vysokého roštěnce 1 lžíce  olivového oleje sůl Na omáčku 30 g nesoleného másla 1 stroužek česneku ,prolisovaný 75 g  konzervovaných  šneků 50 g parmské šunky , najemno  nakrájené 2 šalotky , najemno nakrájené 2 lžíce bílého vína 150 ml hovězí vývar 1 lžíce nasekané […]

Steak z hovězí svíčkové s omáčkou ze zeleného pepře

Suroviny pro 4 osoby 3 lžíce drceného zeleného pepře 4 x 250 g  Steak z hovězí svíčkové Sůl 2 lžíce přepuštěného másla 200 ml  konaku 200 ml silného hovězího vývaru 4 lžíce smetany ke šlehání 150 g nesoleného másla , nakrájené na malé kousky Pepř vložte do mělké mísy a steaky v něm obalte tak […]
Steak  z hovězí svíčkové  s  omáčkou  ze zeleného  pepře
Jehněčí kolínko dušené

Jehněčí kolínko dušené

2 ks  Jehněčí kolínko (zadní 350-450 g )  rostlinný olej na opékání 400 g kořenové zeleniny 3 cibule sůl , pepř  , tymian ,majoránka , česnek Maso okořeníme solí , pepřem ,majoránkou , tymián a česnekem . Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji .Přidáme pokrájenou kořenovou  zeleninu a cibuli  a pod pokličkou na mírnějším […]