Suroviny
- 2 vepřová kolena zadní
- 15 stroužků česneku
- 5 cibulí
- 8 lžic plnotučné hořčice
- mletá sladká paprika
- nové koření, pepř celý
- kmín, bobkový list
- sůl
Vepřové koleno na kůži nakrojíme a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme papriku, kmín a potřeme hořčicí. Zasypeme hrubě nakrájenou cibulí, přidáme česnek, bobkový list, celý pepř a podlejeme vývarem. Přidáme pivo zakryjeme poklicí a dáme péct do trouby při 180 ° C .na cca 1,5 až 2 hodiny . V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme poklici a maso dopékáme na barvu a do křupava.
Vepřové koleno podáváme s čerstvým křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.