Pečené vepřové koleno na černém pivě

Suroviny

  • 2 vepřová kolena zadní
  • 15 stroužků česneku
  • 5 cibulí
  • 8 lžic plnotučné hořčice
  • mletá sladká  paprika
  • nové koření, pepř celý
  •  kmín, bobkový list
  • sůl

Vepřové koleno na kůži nakrojíme a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme papriku, kmín a potřeme hořčicí. Zasypeme hrubě nakrájenou cibulí, přidáme česnek, bobkový list, celý pepř  a podlejeme vývarem. Přidáme pivo zakryjeme poklicí a dáme péct do trouby při 180 ° C .na cca 1,5 až 2 hodiny . V průběhu  pečení  maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme poklici a maso dopékáme na barvu  a do křupava.

Vepřové koleno podáváme  s čerstvým křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.