Rib – eye (vysoký roštenec) s omáčkou ze šneků

Suroviny pro 4 osoby :

  • 4 x 250 g  steaků z vysokého roštěnce
  • 1 lžíce  olivového oleje
  • sůl
  • Na omáčku
  • 30 g nesoleného másla
  • 1 stroužek česneku ,prolisovaný
  • 75 g  konzervovaných  šneků
  • 50 g parmské šunky , najemno  nakrájené
  • 2 šalotky , najemno nakrájené
  • 2 lžíce bílého vína
  • 150 ml hovězí vývar
  • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Rozehřejeme  grilovací pánev  , až je velmi horká , osolte  a opepřete  steaky a potřete je olivovým olejem.

Steaky položte na grilovací pánev a připravte je podle chuti tak , aby byly nazlátlé a s kůrčičkou.

Na omáčku rozehřejte v pánvi polovinu másla , přidejte česnek a vařte 2 minuty .Zvyšte teplotu , přidejte šneky , parmskou šunku a šalotku a směs  restujte po dobu 1 minuty Přilijte víno  a vařte 1 minutu. Přidejte vývar a nechte vařit na mírném ohni  , až se polovina tekutin odpaří . Vmíchejte zbylé máslo , petrželku a osolte a opepřete. Na talíři upravíme steaky  a přelijte  je šnekovou omáčkou a podávejte